ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι καιρός, να πάμε αλλιώς!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στις 9 Νοεμβρίου θα κληθείτε να επιλέξετε τους αντιπροσώπους σας για το συνέδριο της ομοσπονδίας που θα γίνει στις Σέρρες, το διάστημα 29/11 έως 2/12. Οι αντιπρόσωποι με τη σειρά τους θα εκλέξουν το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, το όργανο που εκπροσωπεί τους δικαστικούς υπαλλήλους, χαράσσει και εφαρμόζει την στρατηγική διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Είναι γεγονός ότι η ομοσπονδία μας τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει τα ελάχιστα που θα μπορούσε. Όχι μόνο δε μπόρεσε να εμπνεύσει, όχι μόνο έχει χάσει τη σύνδεση με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους αλλά φαίνεται ανήμπορη στο να αντιδράσει ή να βελτιώσει οτιδήποτε έρχεται  αποφασισμένο  να γίνει για εμάς χωρίς εμάς.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις»  αποσκοπούν στη διαμόρφωση μιας Δικαιοσύνης που θα λειτουργεί με δημοσιονομικά κριτήρια «προσφοράς και ζήτησης» και θα εξυπηρετεί πρωτίστως την επιχειρηματικότητα. Αυτή η ιδιωτικοποιημένη Δικαιοσύνη περιορίζει εγκαταστάσεις με συγχωνεύσεις δικαστηρίων, περιορίζει προσωπικό στη λογική κόστους-οφέλους. Επιπλέον η συζήτηση που γίνεται για την αργοπορία στην απονομής της δικαιοσύνης, δεν εστιάζει στα πραγματικά αίτια, αντίθετα βάζει – για μια ακόμη φορά – το ωράριο στο στόχαστρο. Ακόμη και το «bonus» του Ταμείου Ανάκαμψης, που εισάγει  την στοχοθεσία ως κριτήριο ανταμοιβής στον κλάδο μας στην ουσία προωθεί την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων, τη διάσπαση και τον ανταγωνισμό για το ποιος θα ανήκει στο 25% που τα παίρνει όλα. H πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΔΥΕ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να συγκρουστεί με αυτές τις πολιτικές. Στα λόγια δεν αμφισβητούν τα δίκαια αιτήματά μας, ούτε διαφωνούν στην περιγραφή όσων βιώνουμε, όμως περιορίζονται σε μια προσπάθεια διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, σε μια γραμμή παθητικής άμυνας που όμως οδηγεί, διαρκώς, σε νέες υποχωρήσεις και απογοητεύσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, στον δεύτερο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, έχοντας συναίσθηση της κατάστασης αλλά και του τι χρειάζεται να γίνει, οι δύο από τις τρεις ενεργές παρατάξεις που είναι αποφασισμένες να διεκδικήσουν την αλλαγή πορείας του ΔΣ της ΟΔΥΕ, η Συλλογική Κίνηση και η Αγωνιστική Συσπείρωση θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη δημιουργία ενός κοινού ψηφοδελτίου. Στόχος μας είναι ή εκλογή μιας πολυάριθμης αλλά και ικανής ομάδας που δεν θα πάει ως παρατηρητής αλλά θα καθορίσει τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας για τον κλάδο.

 Έχουμε ανάγκη από μια Ομοσπονδία και Συλλόγους που θα αγωνίζονται με συγκροτημένο πλάνο και θα διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς μας, μαζικές προσλήψεις, σύγχρονες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, βελτίωση των όρων λειτουργίας της Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων και διασφάλιση της αξιοκρατίας για την εισαγωγή σ’ αυτή αλλά και την επιμόρφωση όλων των υπηρετούντων Δικαστικών Υπαλλήλων.

Χρειαζόμαστε ένα ζωντανό κίνημα με συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα ενώνουν όλους τους συναδέλφους, θα υπερασπίζονται τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, θα λειτουργούν με βάση αυτές. Σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά που θα εμπνέουν τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και κάθε συνάδελφος θα βλέπει στη δράση των σωματείων τις διεκδικήσεις του και τις αγωνίες του.

Χρειαζόμαστε συνδικαλιστές που θα είναι πρώτοι στους αγώνες, δίπλα πάντα στον συνάδελφο, που δεν θα φοβούνται να συγκρουστούν, που δεν θα ψάχνουν δικαιολογίες για την απραξία ή τον συμβιβασμό τους.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΕΦΕΤΕΙΟ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ   ΛΟΥΚΙΑ                               ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
ΔΕΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)              ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΚΑΖΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΚΟΝΤΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΛΟΞΑ ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΠΑΠΟΥΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΟΝΙΑ) ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΠΟΓΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΦΟΥΝΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here