Έγγραφο προς τις διοικήσεις του ΔΜΘ με θέμα: Το ωράριο του γραμματέα έδρας είναι αδιαπραγμάτευτο

ΠΡΟΣ                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη  12-4-2024

  1. Την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης
  2. Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης
  3. Τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
  4. Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
  5. Την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης
  6. Την Διευθύνουσα το Πταισματοδικείο  Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. ΟΔΥΕ
  2. Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Θέμα: Το ωράριο του γραμματέα έδρας είναι αδιαπραγμάτευτο

Το ωράριο στα ακροατήρια αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων που καθιερώθηκε μετά από συνεχή και σκληρό αγώνα. Το ωράριο είναι ένα θέμα λυμένο και αδιαπραγμάτευτο και που θεωρούμε ότι είναι κοινό αίτημα των δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων.

Η ταλαιπωρία των πολιτών που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη δεν οφείλεται στην τήρηση του ωραρίου στα ακροατήρια αλλά στην τραγική υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, στις σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και στα υπόλοιπα διαχρονικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Οι τελευταίες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποιούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μεγεθύνουν τα προβλήματα κάνοντας πιο ακριβή και δυσπρόσιτη τη Δικαιοσύνη για τον πολίτη, θα επιβαρύνουν- επιβραδύνουν την λειτουργία της για τους πολλούς και θα εντατικοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την εργασία του Δικαστικού Υπαλλήλου.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, επιπλέον του ασφυκτικού πλαισίου που διαμορφώνεται,   έχει περιέλθει σε γνώση του ΔΣ ότι συντελούνται παραβιάσεις και άσκηση πίεσης για τη μη τήρηση του ωραρίου από τη μεριά των δικαστικών λειτουργών προς τους συναδέλφους μας στις έδρες.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η συνεργασία  που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και με τις εκλεγμένες διοικήσεις,  θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στα πλαίσια σεβασμού των αποφάσεων όλων των φορέων της Δικαιοσύνης σχετικά με τη τήρηση του ωραρίου εκδίκασης των υποθέσεων.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα υπενθυμίζουμε στους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς το ωράριο των Γραμματέων των εδρών και αναμένουμε την συνδρομή τους στην τήρηση αυτού.

Καλούμε τους γραμματείς των εδρών στην απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου. Τα μέλη του ΔΣ του ΣΔΥΘ είναι πάντα διαθέσιμα να προχωρήσουν στις πρέπουσες παραστάσεις και ενέργειες όπου χρειαστούν.

ΓΙΑ ΤΟ  ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Φούντας                                 Βασιλική Γρηγοριάδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here