ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές όσον αφορά τον κλάδο μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε πρόσωπα και νοοτροπία στην Ομοσπονδία μας. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται οδηγούν στην αναβάθμιση του ρόλου του Δικαστικού Υπαλλήλου, αρκεί να το αξιοποιήσουμε.

  • Ο θεσμικός ρόλος των Δικαστικών Υπαλλήλων στο δικαιικό σύστημα είναι δεδομένος, όμως έχει παραγκωνιστεί, τόσο από την πολιτική εξουσία όσο και από τους μετέχοντες σε αυτό (μεταξύ αυτών και από εμάς τους ίδιους του δικαστικούς υπαλλήλους), καθώς δεν προβάλλεται η θέση μας. Βασική μας διεκδίκηση είναι η μισθολογική μας αναβάθμιση και γι’ αυτό έχουμε να προβάλουμε τρόπους επίτευξης:
  1. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ήτοι Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Οικονομικών, Προϊστάμενες Αρχές Δικαστικών Λειτουργών και Δικηγόρων.
  2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
  3. ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – αφού οι συνάδελφοί μας έχουν πεισθεί ότι όλοι μαζί διεκδικούμε – ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

Επανειλημμένα, τουλάχιστον εμείς ως ομάδα, έχουμε προβάλει τον θεσμικό ρόλο των Δικαστικών Υπαλλήλων με κείμενα – επιχειρηματολογία (βλ. το αναρτημένο κείμενο του Σ.Δ.Υ.Θ. επιμελεία της Δ. Τζημούρτα, την ομιλία της εκπροσώπου μας στο συνέδριο της Ο.Δ.Υ.Ε. το 2021) ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ και θα το καταθέσουμε στο εκλεγμένο νέο Συμβούλιο της Ο.Δ.Υ.Ε. Έχει αποδειχθεί πλέον εκ του αποτελέσματος ότι με όποιο τρόπο κι αν διεκδικούσαμε τα δικαιώματά μας δεν το κάναμε όπως πρέπει. Και δεν θα πούμε ότι φταίει η Ο.Δ.Υ.Ε., διότι οι εκπρόσωποί μας εκλέγονται από εμάς.

  • Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων (ως τμήμα της Ε.Σ.Δι.) πλέον αποτελεί πραγματικότητα στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Αναμφίβολα δεν είναι πανάκεια για όλα μας τα προβλήματα (μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, νομιμοποιήσεις, κτιριακά – εργασιακές συνθήκες), όμως δίνει απαντήσεις σε δύο βασικά και πάγια αιτήματα του κλάδου μας: 1) την πρόσληψη και εκπαίδευση νέων συναδέλφων και 2) την διαρκή επιμόρφωση των ήδη υπηρετούντων.

Εμείς υποστηρίξαμε εξαρχής την ίδρυση της Σχολής (απωλέσαμε συνδικαλιστικές ιδιότητες κάποιοι για να στηρίξουμε την ψήφιση του σχετικού νόμου) και μάλιστα συχνά – πυκνά απέναντι σε ένα κλίμα αμφισβήτησης, απαξίωσης και ισοπέδωσης, και σήμερα νιώθουμε ικανοποίηση για την επιλογή μας αυτή και κυρίως αισιοδοξία για το μέλλον του κλάδου μας που ξεκινά σε νέες βάσεις. Και φυσικά μόνο μες από τη λειτουργία της Σχολής μπορούν να αναγνωριστούν οι όποιες αστοχίες, να γίνουν προτάσεις και να επέλθουν βελτιώσεις

  • Για το προσωρινό σύστημα ανταμοιβής των Δικαστικών Υπαλλήλων (το λεγόμενο μπόνους) έχουμε γνωρίσει τη θέση μας στο Υπουργείο, στον Σ.Δ.Υ.Θ., στην Ο.Δ.Υ.Ε. κ.λπ., καταθέτοντας πόνημα και προτάσεις (βλ. στα πρακτικά του ΔΣ του Σ.Δ.Υ.Θ., Ο.Δ.Υ.Ε.). Μόνο μία πρόταση θα παραθέσουμε «σελ. 6 Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΠ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΕΙΚΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ….» Θέση μας: Η ανταμοιβή δεν μπορεί παρά να είχει τον χαρακτήρα της επιβράβευσης, να αφορά το σύνολο των δικαστικών υπαλλήλων

Έχουν πλέον ωριμάσει οι προϋποθέσεις, οι οποίες, συνδυαστικά με το άρθρο 92 του Συντάγματος, τον εξειδικευμένο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και τη Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, θα αποτελέσουν βάση για την κοινώς αναγνωρισμένη ανάγκη της οικονομικής μας αναβάθμισης.

Για την επόμενη ημέρα όμως απαιτούνται ισχυρά επιχειρήματα, επεξεργασμένες προτάσεις και εφαρμόσιμες λύσεις, όχι συνθήματα. Και, συνάδελφοι, μακριά από καταγγελτικές μόνο ανακοινώσεις με ανεδαφικές πολιτικές, φανφάρες και πρακτικές επαναστατικής γυμναστικής. Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» χωρίς να έχει προηγηθεί γόνιμος διάλογος είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της λογικής.

Μια μόνιμη και στείρα άρνηση, σχεδόν μονότονη, απέναντι σε όλα, ιδίως απέναντι σε κάθε τι καινούργιο, δεν οδηγεί πουθενά. Εξάλλου στον χώρο των δικαστηρίων – το εργασιακό μας περιβάλλον – δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής πολιτικής προπαγάνδας όπως μερίδα συναδέλφων προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιβάλλει. Δεν εργαζόμαστε σε ναυπηγεία ούτε σε πολυεθνικές. Μην τους αφήνεις να σου πουλάνε μια μόνιμη απαισιοδοξία.

Αφήνουμε πίσω ό,τι απαρχαιωμένο και με παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος μάς οδήγησε στο περιθώριο των εξελίξεων και στην απομόνωση, με εμμονές και αγκυλώσεις του χθες, εγκλωβισμένους σε προσωπικούς παραγοντισμούς και μικροκομματικά παιχνίδια. Τρανό παράδειγμα η στάση μερίδας μελών της Ο.Δ.Υ.Ε. που ψήφισε ανοιχτά κατά της Ε.Σ.Δι., ενώ στο προεκλογικό φυλλάδιό της όχι μόνο δεν την αποστρέφεται, την αποζητά και γίνεται και μέρος της!!!!!! Όπως και για το ταμείο Ανάκαμψης, όπου στην αρχή έλεγε «αν είναι ψίχουλα δεν τα θέλουμε» και τώρα ρωτάει συνέχεια πότε θα τα πάρουμε!!!! Χαιρόμαστε να συμπαρασύρουμε με τις θέσεις μας όλο και περισσότερους, είναι ευτύχημα όλοι να δηλώνουν ότι στηρίζουμε τη σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, όμως οι  πράξεις θα αποδείξουν πολλά…

Η κριτική αμφισβήτηση και δίκαιη διεκδίκηση έχουν αποτέλεσμα όταν συνοδεύονται από λόγο θετικό, με κουλτούρα συνεργασίας και με δυνατότητα πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η συνεργατική δράση των εκλεγμένων συνδικαλιστών – αντιπροσώπων, ο προσηλωμένος στόχος στην επίτευξη των διεκδικήσεών μας, χωρίς πολιτικούς χρωματισμούς που θα αποτελούν εμπόδιο, αλλά αντίθετα θα συνιστούν αιτία εποικοδομητικού διαλόγου είναι η αλλαγή που επιδιώκουμε.

Ο κλάδος μας αποζητά να ενώσουμε δυνάμεις βάζοντας πάνω από όλα την/τον Συνάδελφο.

Αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο σας καλούμε να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Στις εκλογές της 9ης Νοεμβρίου ζητούμε την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας με την ΨΗΦΟ σας για να πορευτούμε τολμηρά και αξιόπιστα!

 

Διεκδικούμε:

1) Ειδικό Μισθολόγιο δικαστικών υπαλλήλων και, στο πλαίσιο των οικονομικών διεκδικήσεων, επίδομα ειδικών συνθηκών,

2) Επιστροφή Επιδομάτων Εορτών και Αδείας,

3) Αύξηση και μόνιμη καταβολή Υπερωριών,

4) Διαρκή Επιμόρφωση και Κατάρτιση μέσω σεμιναρίων με φυσική παρουσία αλλά και με διαδικτυακό τρόπο, αλλά και μέσα από α) τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα κατάρτισης και επιμόρφωσης, β) τη διοργάνωση ή/και συνδιοργάνωση με ημεδαπά ή αλλοδαπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και με φορείς εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων, γ) τη συμμετοχή σε επιστημονικές έρευνες και μελέτες, κ.λπ.,

5) Δημιουργία Εγχειριδίου Γνώσης, διαθέσιμου στο σύνολο των δικαστικών υπαλλήλων,

6) Τροποποίηση άρθρων του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων σε ευνοϊκότερους όρους προς τους υπαλλήλους,

7) Ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, πλήρη εκσυγχρονισμό της Γραμματείας όλων των δικαστηρίων, μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση των αρχείων, βασικά αιτήματα του κλάδου μας και των κινητοποιήσεών μας,

8) Ασφαλή και νέα κτίρια δικαστηρίων με νέα τεχνολογικά μέσα,

9) Την μεταφορά από τις δικαστικές Υπηρεσίες των πληρωμών μαρτύρων και διερμηνέων και την υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα της Α.Α.Δ.Ε. με σκοπό τον έλεγχο των πληρωμών, και

10) Την απαλλαγή μας από καθήκοντα άλλων αρμοδιοτήτων, όπως την εκκαθάριση των ποινών.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Θ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ 2023

 

  1. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                              ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                                            ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                          ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  4. ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  5. ΓΟΥΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ                                       ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  6. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                    ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  7. ΚΑΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΙΩΑΝΝΑ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ)             ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ
  8. ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                     ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  9. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΖΩΗ                                              ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ  ΕΦΕΤΩΝ
  10. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ                               ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  11. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  12. ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                          ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  13. ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                            ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
  14. ΤΖΗΜΟΥΡΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ                                       ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
  15. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ  ΣΕΒΑΣΤΗ(ΣΕΒΗ)                   ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here