ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΣΔΥΘ σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΔΥΕ

 

Σε απάντηση της με αριθμ. 179 /19 – 8 – 20 έκτακτης ανακοίνωσης της ΟΔΥΕ, δια του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της, κου Μιχάλη Μαυρογένη, ο Σ. Δ. Υ. Θ, δηλώνει τα κάτωθι :
1.ποτέ δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του κρούσματος που εμφανίστηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και δη μετά από παραίνεση των διοικήσεων. Εμείς ως Σύλλογος θεωρούμε ότι έπρεπε να υπάρξει πρωτίστως επίσημη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα και όχι αναπαραγωγή κουτσομπολιών και προσωπικών σχολίων.
2. Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων που βρίσκονται σε κατ ‘οίκον περιορισμό, έπρεπε να γίνει επαλήθευση των πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση του συλλόγου μας( Τετάρτη πρωί) , η οποία και ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Τετάρτης 19 – 8 – 20.
3. Λόγω της απουσίας των περισσότερων μελών του Δ. Σ σε καλοκαιρινές άδειες, έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση αυτών πρώτα, και έγκριση μίας ανακοίνωσης και κατόπιν ενημέρωση του δευτεροβάθμιου οργάνου.
Πιστεύουμε ότι δεδομένων των συνθηκών όλα έγιναν σε σωστό χρόνο και αντιπαρερχόμαστε δημοσιευμάτων που μας επισύρουν ευθύνες για ολιγωρία.
Εμείς, σαν πρωτοβάθμιος σύλλογος που, σε ενωτικό κλίμα, βάζουμε πρώτα το συνάδελφο, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την πρωτοφανή αντίδραση εκ μέρους της ΟΔΥΕ, που όφειλε να είναι επιβοηθητική και όχι επικριτική και να δημιουργεί εντυπώσεις. Ούτε μπαίνουμε στη λογική της εγκυρότητας της πληροφόρησης που είχαν κάποια μέλη του προεδρείου της ΟΔΥΕ ή της μη πληροφόρησης των υπολοίπων μελών. Άλλωστε, και από την ώρα που επιλήφθηκε η ΟΔΥΕ, δεν υπήρξε κάποια επιπλέον εξέλιξη στα ήδη προαποφασισμένα (απολύμανση μόνο 4 αιθουσών).
Πράξαμε τα δέοντα, όπως εμείς κρίνουμε σαν σύλλογος και απαιτούμε αυτό να μας αναγνωριστεί, και γραπτώς, από το δευτεροβάθμιο όργανο, γιατί σε βάρος της υγείας των συναδέλφων δε θα θέλαμε να παιχτούν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Θεσσαλονικη 21-8-2020

Για το Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here