Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

Θεσσαλονίκη 20/8/2020

ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ

Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας μας ΔΕΝ θα γίνουμε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον χώρο εργασίας μας η ευθύνη για την ασφάλειά μας βαραίνει αποκλειστικά το κράτος, το υπουργείο Δικαιοσύνης και την διοίκηση του δικαστικού μεγάρου. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την ζωή και την ασφάλεια τόσο τη δική μας όσο και των οικογενειών μας.

Δεν αποδεχόμαστε ότι φταίμε εμείς για την πανδημία.

Δεν είναι ατομική μας ευθύνη η αποσάθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση που δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας παρόλες τις θυσίες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Κυβέρνηση, Κράτος και εκάστοτε διοικήσεις με την επικίνδυνη και αναποτελεσματική επικοινωνιακή διαχείριση που αφορά στην άμεση ενημέρωση, τα μέσα προστασίας και προφύλαξης και γενικώς όλων των θεμάτων που άπτονται της υγείας μας στον χώρο της εργασίας μας μας οδηγούν σε περιπέτειες και σε εργασιακό μεσαίωνα.

Τώρα όλοι μαζί μαχητικά απαιτούμε

  • Απολύμανση όλου του κτιρίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εφαρμογής όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται.
  • Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δικαστικού Μεγάρου με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Δωρεάν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους συναδέλφους.
  • Άμεση ενημέρωση για τα κρούσματα στον χώρο εργασίας και καμία προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.
  • Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική της, είναι επικίνδυνη, και αυτό αποδεικνύεται με την απουσία κάθε κατάλληλου μέτρου εναντίον του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας, όπως και τον δικό μας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Εμπιστοσύνη στη δική μας δύναμη, στο συλλογικό αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here