ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Δ.Υ.Θ. για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δ Ε Ν « Π Ρ Ο Σ Α Ρ Μ Ο Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε »

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ή «προσαρμοζόσαστε ή πεθαίνετε »… τάδε έφη Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κυνισμός ωμός και σκληρός όπως η πραγματικότητα που βιώνουμε. Αλήθεια, πώς μας ζητάνε να «προσαρμοστούμε»:

  • Με μισθούς « πείνας » και καθηλωμένους πάνω από μια δεκαετία;

  • Με συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια, τα καύσιμα, τη θέρμανση;

  • Με δικαστικές υπηρεσίες που αδειάζουν από υπαλλήλους;

  • Με πάνω από 3000 κενά σ’ όλη τη χώρα;

  • Με εργασία που παρέχεται υποχρεωτικά – υπερωριακά και δεν πληρώνεται;

  • Με χώρους εργασίας δίχως τις κατάλληλες υποδομές;

Τους προκαλούμε:

  • Να ανέβουν δυο, τρεις ή και παραπάνω φορές στην έδρα τη βδομάδα.

  • Να βγάζουν τη δουλειά δύο και τριών υπαλλήλων.

  • Να εκδίδουν πιστοποιητικά με χρήση παρωχημένου εξοπλισμού.

  • Να κάνουν επιδόσεις με δικά τους έξοδα.

  • Να εξυπηρετούν εκατοντάδες δικηγόρους και πολίτες καθημερινά!

  • Να τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς μας.

  • Να σκέφτονται αν θα ανοίξουν το κλιματιστικό ή τον θερμοσίφωνα, αν θα έχουν θέρμανση.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα κάτσουμε με σκυμμένο το κεφάλι, δεν θα

ανεχθούμε αυτή τη βασανιστική εργασιακή και όχι μόνο πραγματικότητα, γιατί δεν μας αξίζει!!! Δεν θα ζούμε με κάλπικες και προεκλογικές υποσχέσεις, με επιδόματα – pass, με όμορφα λόγια περί «αναβάθμισης» του κλάδου…

Πίσω από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε βρίσκουμε την ίδια και απαράλλαχτη αιτία: την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών των πολλών, των εργαζομένων.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ: Καμία ανοχή στην πολιτική που μας καταδικάζει σ’ αυτή την κατάσταση. Ο δικός μας αγώνας είναι αυτός που θα μας βγάλει μπροστά.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωση μπορούν να δώσουν θετική έκβαση στις διεκδικήσεις μας!

Και αλήθεια, αν οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, έχουν ξεπεραστεί ή δεν ενοχλούν τις κυβερνήσεις, γιατί τόσα μέτρα για τον περιορισμό τους; Γιατί σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστικά στελέχη; Γιατί βγάζουν τις απεργίες παράνομες;

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Για να εκφράσουμε το «δεν πάει άλλο», για να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή! Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας.

Κοινώς: Μιλάνε όλοι και κυρίως εκείνοι που ευθύνονται για όσα βιώνουμε εργαζόμενοι και συναλλασσόμενοι με τις δικαστικές υπηρεσίες. Έφτασε ο καιρός να ακουστούν κι αυτοί που τις κρατάνε όρθιες, που μοχθούν, που δουλεύουν εκτός ωραρίου, που αυτο- εκπαιδεύονται για 800-900 ευρώ τον μήνα!

Ας ακουστεί δυνατά στους δρόμους όλης της Ελλάδας η φωνή των δικαστικών υπαλλήλων ενωμένη με τις φωνές όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα:

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ»! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Διεκδικούμε – απαιτούμε:

    1. Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

    2. Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας – Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών – Επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού – κατάργηση των διάφορων έκτακτων εισφορών στον μισθό μας – Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους δικαστικούς υπάλληλους υποχρεωτικής – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναγνώριση της διετίας 2016-2017 – Αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών.

    3. Πληρωμή όλων των υπερωριών που παρέχουμε, τα απογεύματα, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. Δεν ανεχόμαστε άλλο την απλήρωτη εργασία, την κοροϊδία με τις υπερωρίες – φιλοδώρημα.

    4. Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.

    5. Στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες.

    6. Άμεση επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής.

Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 9/11

Συγκεντρωση ώρα 10:00

έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here