ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Συνάδελφοι,

Αποφασίστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Μεγάρου να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, Δευτέρα 18-9-2017. Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής ώστε να δημιουργηθούν χώροι για τους καπνιστές αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν αρνητικό σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Μετά από αυτές τις εξελίξεις το κάπνισμα εντός του Δικαστικού Μεγάρου εκτός από επικίνδυνο για την υγεία και την τσέπη αυτών που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο μπορεί να επιφέρει και πειθαρχικές κυρώσεις στους Δικαστικούς Υπαλλήλους όπως και στους Δικαστές. Θεωρώ ότι η εφαρμογή του νόμου θα είναι επωφελής για τους υπαλλήλους ακόμη και για εμάς τους καπνίζοντες.

Παράλληλα  θεσμοθετείται ένα διάλλειμα 15 λεπτών για όλους τους υπαλλήλους ενδιάμεσα του ωραρίου,   εκπληρώνοντας έτσι ως ένα βαθμό και τη διεκδίκηση που είχαμε ξεκινήσει με το συνάδελφο Μιχάλη Καρατζόγλου (βλ. https://diasynan.wordpress.com/2015/05/17/workhours-computer). Υπεύθυνος για τη τήρηση του διαλείμματος θα είναι ο προϊστάμενος του κάθε υπαλλήλου και θα χορηγείται σ’ όλους χωρίς να χρειάζεται αιτιολόγηση. Η μόνη προϋπόθεση είναι πως δε θα χορηγείται ταυτόχρονα σ’ όλους τους υπάλληλους ενός τμήματος καθώς η υπηρεσία θα πρέπει να είναι λειτουργική.

Θα ήθελα να σημειώσω πως σε προσυζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ήταν απόλυτα θετικός για τη θέσπιση ενός διαλείμματος μισής ώρας κατά τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα. Όμως κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εκφράστηκαν ενδοιασμοί για το αν θα τηρούνταν το χρονοδιάγραμμα  γι’ αυτό και καταλήξαμε στο χρόνο των 15 λεπτών. Θεωρώ πως αν λειτουργήσουμε σωστά το δικαίωμα που μας χορηγήθηκε θα μπορέσουμε στο μέλλον να φτάσουμε και επίσημα το χρόνο του διαλείμματος, στον επιθυμητό χρόνο των 30 λεπτών.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΥΘ

Τριαντάφυλλος Φούντας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here