ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όλη η χώρα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές, οι περισσότερες από αυτές νέων παιδιών «στα καλύτερα χρόνια» της ζωής τους, χάθηκαν ΑΔΙΚΑ. Ο πόνος τόσων οικογενειών, γίνεται και δικός μας πόνος, και σφίγγει τις ψυχές μας, χωρίς να μπορούμε να βρούμε απάντηση στο ΓΙΑΤΙ. Γιατί να χαθούν τόσοι άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, γείτονες; Γιατί να ντυθούν στα μαύρα τόσα σπίτια; Γιατί να χαθεί το χαμόγελο και η χαρά της ζωής από τόσα νέα παιδιά, τα παιδιά μας; 

Δεν περιμένουμε να πάρουμε απάντηση από κανέναν «υπεύθυνο» θεσμικό παράγοντα της πολιτείας, όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την τραγωδία και να μην ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες φωνές των συγγενών των θυμάτων, αλλά και συμπολιτών μας από όλη την Ελλάδα, που καθημερινά από τη μέρα του δυστυχήματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, σε δρόμους, πλατείες και μπροστά σε δημόσια κτήρια και αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση για τον πόνο και τη θλίψη που μας σκέπασε.

Όμως δεν πρόκειται να δεχθούμε, οποιαδήποτε προσπάθεια κατευθυνόμενης πληροφόρησης, που επιχειρεί να «ρίξει» τις ευθύνες αποκλειστικά στο ανθρώπινο λάθος, προσπερνώντας ή «ξεχνώντας» τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπουργών, με αποκορύφωμα την προκλητική στάση συνολικά της σημερινής κυβέρνησης, που, αντί να εκσυγχρονίσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, επέλεξαν να απαξιώσουν τις υλικοτεχνικές υποδομές και να απολύσουν ή να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και τελικά να παραδώσουν το μεγαλύτερο μέρος (Hellenic Train) σε ξένους «επενδυτές», ενώ υποβάθμισαν και εγκατέλειψαν παντελώς, το μέρος εκείνο (Ο.Σ.Ε.), που έμεινε στο ελληνικό δημόσιο.

Σ΄ αυτή τη λεηλασία και την πλήρη απαξίωση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συγκοινωνίες, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς θεατές, πρώτα και κύρια γιατί το χρωστάμε στη μνήμη των δεκάδων νεκρών του δυστυχήματος. 

Στις 8 Μάρτη ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο, που ΚΗΡΥΞΕ η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ενώνουμε τη φωνή μας μ’ όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο, αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα.

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για ασφαλείς, δημόσιες και φθηνές μεταφορές.

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη.

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να τελειώνουμε με το «πάμε και όπου βγει», που αντιμετωπίζουμε και στου δικούς μας χώρους εργασίας με κτήρια ακατάλληλα, δίχως ασφαλείς υποδομές για την προστασία από φυσικές καταστροφές, δίχως μόνιμο προσωπικό φύλαξης, δίχως γιατρούς.

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να μην χάνεται καμία ανθρώπινη ζωή στο βωμό του κέρδους των λίγων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here