5ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 25/10/2018 έως 29/10/2018

    1η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΟΥΤΒΑ (620χλμ)

    Νωρίς το πρωί, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ξεκινάμε το ταξίδι μας με προορισμό την Μπούντβα τουριστική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα, διερχόμενοι τους συνοριακούς σταθμούς της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό κ.λ.π. Φθάνοντας κι αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο παίρνουμε το δείπνο μας και κάνουμε μια πρώτη γνωριμία της πόλης.

    2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (120χλμ)

    Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης Μπούντβα όπου κάνοντας ένα περίπατο μέσα στην παλιό πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε τα δυο χιλιάδες χρόνων στενά δρομάκια της με τα πολλά μικρά καταστήματα και τις μικρές εκκλησίες οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στο πανέμορφο Kότορ, πόλη προστατευόμενη από την UNESCO, που είναι το μεγαλύτερο φιορδ της Ευρώπης μετά από αυτά της Νορβηγίας. Ακολουθεί ξενάγηση στην παλιά πόλη. Πίνουμε ένα καφέ και αμέσως μετά αναχωρούσε για το Ντουμπροβνικ όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, έχουμε δείπνο και μετά ελεύθερο τον υπόλοιπο χρόνο.

    3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ

    Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Αρχικά με το λεωφορείο θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Ντουμπροβνικ και των νησιών πέρα από τις ακτές του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνώστη για τα μνημεία της και τα υπέροχα τείχη. Θεωρείται δε σαν ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πάλη περιτριγυρίζεται από τα

    φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε το Φράγκικο μοναστήρι καθώς και τον καθεδρικό ναό των Ρέκτορς. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

    4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΙΡΑΝΑ (290χλμ)

    Πρωινό και αναχωρούμε μέσω του Μαυροβουνίου για τα σύνορα της Αλβανίας. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Δυρράχιο, την αρχαία Επίδαμνο  που γίνεται  γνωστή ως Δυρράχιο στον Ρωμαϊκό κόσμο. Η συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, κατοικείται από τον 7ο αιώνα π Χ, βρίσκεται στις  ακτές της Αδριατικής και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας. Αξιοθέατά της είναι, το αμφιθέατρο του  2ου  μ Χ αιώνα, το μεγάλο Τζαμί  και λίγα ερείπια της αρχαίας Επιδάμνου. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

    5η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (420χλμ)

    Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Αμέσως μετά αναχωρούμε προς τις όχθες της λίμνης Οχρίδας όπου μπορούμε προαιρετικά να γευματίσουμε δοκιμάζοντας το νοστιμότατο ψάρι Κοραν που βρίσκει κανείς μόνο στη λίμνη αυτή. Συνεχίζουμε και μετά από λίγα χιλιόμετρα περνάμε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και αργά το βράδυ φθάνουμε στην πόλη μας.

    ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ   ΔΙΚΛΙΝΟ Η’ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΝΥΧΤΕΣ: 245

    ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +85  €

    ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ :50 € έως 14 Σεπτεμβρίου. (στον πρόεδρο του συλλόγου. γρ.115Α, τηλ. 7178, 6944942000).

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

    Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  με ημιδιατροφή

    ΜΠΟΥΤΒΑ HOTEL TARA

    ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ VALAMAR CLUB / TIRENA

    ΤΙΡΑΝΑ HOTEL DORO CITY

    *Περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής

    *Συνοδός  του ταξιδιώτικού γραφείου  και ξεναγός

    *Τοπικός  Ξεναγός στο   ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

    *Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εθνικά πάρκα,παλιές πόλεις

    *Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here