Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Τον Απρίλιο του 1943 ξεκίνησε η εξέγερση του γκέτο της Βαρσοβίας. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η ολοκληρωτική του ισοπέδωση, κτίριο – κτίριο, και ο θάνατος 19.000 εξεγερμένων κατοίκων. Ένας από τους ηγέτες της εξέγερσης, ο Μάρεκ Έντελμαν, δήλωσε ότι η εξέγερση έγινε για να μην διαλέγουν άλλοι την ώρα του θανάτου των εξεγερθέντων. Ο  Έντελμαν πέθανε το 2009, στην γενέτειρά του Πολωνία, καθώς είχε χαρακτηριστεί περσόνα νον γκράτα από τις κυβερνήσεις του Ισραήλ,  των οποίων  την συμπεριφορά προς τους Παλαιστίνιους  δεν σταμάτησε να επικρίνει.

Οι Τριαντάφυλλος Φούντας, Βασίλης Μπαμίχας και Στάθης Καλλιανίδης, (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Ταμίας) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επιθυμώντας να κριθουν στην σωστή πλευρά της Ιστορίας:

Α. καταδικάζουν την καταφανώς δυσανάλογη και με γενοκτόνο πρόθεση αντίδραση της κυβέρνησης του -πλέον φυγόδικου- Νετανιάχου στην τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η επίσης φυγόδικη ηγεσία της Χαμάς, η οποία έχει την αρχική ευθύνη για την κατακόρυφη αύξηση της έντασης της στρατηγικής γενοκτονίας στην οποία είμαστε μάρτυρες.

Β. συντάσσονται με το αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της λωρίδας της Γάζας στις περιοχές τους.

Γ. ζητούν να εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών να στηριχθεί η λύση του Μεσανατολικού στη βάση της ύπαρξης δύο αμοιβαία και διεθνώς αναγνωρισμένων κρατών.

Δ. στηρίζουν την διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης  ως ανεξάρτητο κράτος, με τα σύνορα του 1968 και με πρωτεύουσα το μουσουλμανικό τμήμα της Ιερουσαλήμ και παροτρύνει την Ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Μάλτας και της Σλοβενίας –και προσεχώς και άλλων χωρών όπως το Βέλγιο- στο θέμα αυτό.

Ε. ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Ισραηλινούς και Εβραίους, ανά τον κόσμο αλλά και μέσα στο Ισραήλ, που αντιστέκονται στην τακτική της κυβέρνησης Νετανιάχου και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε ένα ανεξάρτητο κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here