ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ για συμμετοχή στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14/12/2023, ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του προϋπολογισμού

    Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Για μια ακόμη χρονιά, ακολουθείται η γνωστή «συνταγή»: Οι πολλοί πληρώνουν τη μερίδα του λέοντος των φόρων και οι λίγοι απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και φοροασυλία. Είναι ενδεικτικά τα εξής στοιχεία:

    • Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει 6,2 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους σε σύγκριση με όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2023.
    • Αυξάνει τον ΦΠΑ κατά 11% στα μη αλκοολούχα ποτά, στα αναψυκτικά και στο νερό με ανθρακικό που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
    • Μειώνει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων και τον φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    Κι όλα αυτά, όταν η ακρίβεια σημειώνει διαρκώς νέα ρεκόρ: Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%, ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια με τα «χρωματιστά» τιμολόγια. Οι μισθοί μας με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα «pass», τα «καλάθια» και οι «μειωμένες τιμές», δεν είναι ούτε καν «ασπιρίνες». Απ’ την άλλη πλευρά, μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

    Τα στοιχεία του προϋπολογισμού αποκαλύπτουν και πόσο ψεύτικα είναι όσα διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος και της κυβέρνησης για τις «αυξήσεις» των δημοσίων υπαλλήλων. Η συνολική δαπάνη για τους μισθούς στο Δημόσιο για το 2024 αυξάνεται κατά μόλις 4,87%. Όταν, μάλιστα, η μείωση του ονομαστικού μέσου μεικτού μισθού μας για τη χρονική περίοδο 2008-2020 ήταν 25,6%!

    ΩΣ ΕΔΩ! – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

    Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πλέον για 5η συνεχή χρονιά τη διακυβέρνηση της χώρας συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν οι μνημονιακές πολιτικές της ίδιας και των προηγούμενων κυβερνήσεων και φορολογεί άγρια τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρούς επαγγελματίες και ενισχύει με απαλλαγές και επιδοτήσεις τους λίγους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

    Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας, απαιτούμε αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Δικαιοσύνη, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

    Δεν μένουμε θεατές, οργανώνουμε τον αγώνα μας , ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους εργαζομένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για:

    • ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές μας,
    • μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας,
    • μαζικές προσλήψεις σε όλο το δημόσιο και στις δικαστικές υπηρεσίες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
    • Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων
    • Κατάργηση του παγώματος της διετίας 2016-2017
    • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
    • Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
    • Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
    • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
    • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε όλο το Δημόσιο

    Συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από 10:00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις 11:00  στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και την επόμενη ημέρα  Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

    Θεσσαλονίκη 12/12/2023,  

    Για το Δ.Σ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here