ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη 23/2/2021

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που διεκδικούν, μετά από ένα χρόνο, την επαναλειτουργία των σχολών τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας!

    Η επίθεση αποδεικνύει περίτρανα την υποκρισία και τους πραγματικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, που όπως φαίνεται η διασφάλιση της “ομαλής λειτουργίας” των ΚΛΕΙΣΤΩΝ Πανεπιστημίων “απειλείται” από τους φοιτητές και τις συλλογικές τους διαδικασίες.

    Με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

    Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τους αυριανούς δασκάλους, γιατρούς, αρχιτέκτονες , σαν εγκληματίες!

    Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

    Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!!!

    Μένουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των παιδιών μας!!!

    Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

    Έξω ο στυ)Νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here