ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ (15-11-2019 έως 17-11-2019)

 1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΡΑΧΩΒΑ  370 χιλ.

Συγκέντρωση  το πρωί και αναχώρηση για Αράχωβα.

Με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή μας, φθάνουμε πρώτα στην   Γραβιά, χτισμένη σε υψόμετρο 400 μέτρων , είναι μια ιστορική περιοχή με το πασίγνωστο Χάνι της Γραβιάς αλλά και το Μνημείο του Ο. Ανδρούτσου. Είναι ιδανική για χειμερινές αποδράσεις αφού είναι κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία  με την γραφική κωμόπολη κτισμένη στα νότια του όρους Παρνασσού.

2η ημέρα  ΑΡΑΧΩΒΑ –  ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ   

Πρωινό και αναχώρηση για την παραλιακή πόλη Ιτέα, όπου θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη βόλτα. Συνεχίζουμε για την εκδρομή μας στο όμορφο Γαλαξίδι, ένα νησί που βρέθηκε στη στεριά… Θα έχουμε τον χρόνο να θαυμάσουμε Το Ναυτικό Μουσείο: Το πρώτο ναυτικό μουσείο της Ελλάδας που άνοιξε τις πόρτες του το 1928. Φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, ναυτικά όργανα, πίνακες καραβιών, νηολόγια, φωτογραφίες, χάρτες, μια τεράστια συλλογή γραμματοσήμων από κάθε γωνιά του κόσμου, και τα περίφημα ακρόπρωρα: Τις γυναικείες μορφές που στόλιζαν τις πλώρες των πλοίων και οι οποίες βάφονταν μαύρες αν ο καπετάνιος πέθαινε, ή τον ακολουθούσαν στο σπίτι του αν έφευγε από το πλοίο. Τον Άγιο Νικόλαο: Στο ψηλότερο σημείο της νησιώτικης πολιτείας του Γαλαξιδίου, ο ναός που εγκαινιάστηκε το 1902 έχει για «καμάρι του» ένα μοναδικό, επικών διαστάσεων ξυλόγλυπτο τέμπλο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το τέμπλο –το οποίο είναι όλο σκαλιστό, καμία δηλαδή από τις ανθρώπινες και μη φιγούρες που το συναποτελούν δεν είναι πρόσθετη ή κολλημένη επάνω του– κατασκευάστηκε το 1835-45 από μετσοβίτες ταλιαδώρους. Την Αγία Παρασκευή: Οι εκκλησίες του Γαλαξιδίου είναι όλες τόσο ιδιαίτερες. Ο ζωγραφισμένος από τον καπετάν-Ηλία Σκούρτη στο χέρι ζωδιακός κύκλος στο πλακόστρωτο δάπεδο της Αγίας Παρασκευής του 1848, για παράδειγμα, είναι πιθανότατα μοναδικός στο είδος του. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι το φως του ήλιου που μπαίνει από ένα μικρό άνοιγμα στην οροφή συναντά μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας τον ζωδιακό κύκλο, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηλιακό ρολόι στο εσωτερικό της εκκλησίας. Τέλος, το Παλιό Σχολείο: στην περιοχή Κούκουνας, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Ελλάδας, κτισμένο επί Καποδίστρια. Με τις καλύτερες εντυπώσεις επιστρέφουμε   στο ξενοδοχείο μας και έχουμε την υπόλοιπη μέρα μας ελεύθερη.

 

3η ημέρα ΑΡΑΧΩΒΑ- ΔΕΛΦΟΙ   ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Δελφούς.

Το ιερό κέντρο της λατρείας των Πανελληνίων, τον «ομφαλό της Γης» με το διάσημο μαντείο του Απόλλωνα και το μουσείο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον περίφημο Ηνίοχο των Δελφών. Αποτελεί το σπουδαιότερο µαντείο του αρχαίου κόσµου και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο αλλά και το Στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το  μουσείο είναι µόνο μερικά από τα σημεία που θα γνωρίσετε κατά την περιήγησή σας. Η περιήγηση στην ιστορία ολοκληρώνεται στο Μουσείο των Δελφών, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία του φηµισµένου δελφικού ιερού και του πιο ξακουστού μαντείου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται σπουδαία ευρήµατα όπως ο συγκλονιστικός Ηνίοχος και η Σφίγγα των Ναξίων, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναθήµατα, τα αρχιτεκτονικά µέλη του Θησαυρού των Σιφνίων, του Θησαυρού των Αθηναίων.

Μετά από μια στάση για καφέ και φαγητό και με τις καλύτερες εντυπώσεις θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

 Τιμή αν συμπληρωθούν 30 άτομα Τιμή αν συμπληρωθούν 40 άτομα
 Σε δίκλινο /τρίκλινο   134 ευρώ Σε δίκλινο /τρίκλινο   123  ευρώ
Διαφορά μονόκλινου  40 ευρώ Διαφορά μονόκλινου  40  ευρώ

 

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή 2 νύχτες   στο ARACHOVA INN AND CONFERENCE στην ΑΡΑΧΩΒΑ
  3. Πρωινό
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων (Δελφοί 12€), μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Προκαταβολή 50 ευρώ έως 17/10/2019 σε Κωνσταντίνο  Βαφειάδη  γρ.146, Τριαντάφυλλο  Φούντα  γρ.115Α, Χριστίνα Χριστογιάννη  γρ.263.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here