ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ (ΠΡΩΙ, ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ)
  Στo πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού nCov-2019, έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (που έχει οριστεί ως «Νοσοκομείο αναφοράς») πλην της κεντρικής.
  Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας των αιμοδοτών, ζητήθηκε από το Κέντρο Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ διενέργεια αιμοληψιών εντός της ΔΕΘ και η Διοίκηση της ΔΕΘ ανταποκρίθηκε πρόθυμα με παραχώρηση κατάλληλου χώρου.
  Έτσι, από την Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, οι πρωϊνές αιμοληψίες τις καθημερινές θα διενεργούνται εντός της ΔΕΘ, σε αυτοτελή χώρο στο περίπτερο 11 (απέναντι από το περίπτερο 1). Θα υπάρχει δυνατότητα για στάθμευση οχημάτων σε παρακείμενο χώρο (με είσοδο των αυτοκινήτων από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.
  Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στην ΔΕΘ κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:30-13:30 και κάθε Τετάρτη 10:30-13:30. Κατά τις ίδιες ώρες, στο Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ, θα γίνονται μόνο συνεδρίες αιμοπεταλιαφαίρεσης.
  Θα εξακολουθούν όμως να γίνονται αιμοληψίες στο Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ τις απογευματινές ώρες (Δευτέρα-Παρασκευή 17:30-19:30) καθώς και τις πρωινές ώρες σε σαββατοκύριακα και αργίες (9:00-12:30), με την ελπίδα ότι θα υπάρχει τότε ελεύθερος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα του Νοσοκομείου χώρο.
  Η αίθουσα αιμοδοσίας εντός της ΔΕΘ, αναμένεται να λειτουργήσει επί ένα περίπου δίμηνο. Σκοπός μας είναι να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των αιμοδοτών, ώστε να μην απειληθεί η επάρκεια αίματος λόγω μειωμένης προσέλευσής τους, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις σε πολλές κατηγορίες ασθενών (χειρουργεία προγραμματισμένα ή επείγοντα, πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς με θαλασσαιμία ή καρκίνο, κ.τ.λ.).

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here