ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Διοικητικού συμβουλίου του Σ.Δ.Υ.Θ. Απρίλιος 2017 -Μάρτιος 2019

Θεσσαλονίκη 27-3-2019

Το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων που προέκυψε από τις εκλογές της 6-4-2017 συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26-4-2017 με διαπαραταξιακό αναλογικό προεδρείο. Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας λειτουργήσαμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον όλων των συναδέλφων στην κατεύθυνση της βελτίωσης των οικονομικών και εργασιακών συνθηκών.

 
Κατά τη διάρκεια τις διετούς θητείας μας προωθήσαμε τα αιτήματα του κλάδου μας και αναζητήσαμε λύσεις τόσο στα συνδικαλιστικά όσο και στα τοπικά μας προβλήματα.

Πραγματοποιήσαμε 2 συναντήσεις στην Αθήνα με τους εκάστοτε Γενικούς Γραμματείς, η δεύτερη μάλιστα με τον κ. Σάρλη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, όπου συζητήσαμε όλα τα θέματα και μεταξύ άλλων δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Ειρηνοδικείου του Λαγκαδά.

Βοηθήσαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την εφαρμογή του ΟΣΔΥ ΠΠ και e παραβόλου  με υπόμνημα  στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και παραστάσεις στις Διευθύνσεις των υπηρεσιών.     

Υποστηρίξαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, οργανώσαμε με σχετική επιτυχία την πρώτη κλαδική απεργία μετά από πολλά χρόνια,

Ιεραρχήσαμε τα αιτήματα του κλάδου και πιέσαμε το Υπουργείο και την Ομοσπονδία για να προχωρήσουν άμεσα οι διεκδικήσεις μας.

Δώσαμε επιτυχώς τη μάχη, τόσο στο Υπουργείο όσο και στην Ομοσπονδία, για την επίσπευση υπογραφής του οργανογράμματος με ανακατανομή των θέσεων και αύξηση των θέσεων γραμματέων  (Εφετείο +20- Εισαγγελία Εφετών +10- Πρωτοδικείο +9-Εισαγγελία Πρωτοδικών +10- Ειρηνοδικείο +7- Πταισματοδικείο +2).

Αγωνιστήκαμε για την αύξηση των υπερωριών, που ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, στο ανώτατο όριο των 20 ωρών το μήνα. Πετύχαμε την αύξηση  των υπερωριών από 6.220 ώρες (Εφετείο 880, Εισαγγελία Εφετών 680, Πρωτοδικείο 2980, Εισαγγελία Πρωτοδικών 1480 Ειρηνοδικείο 0, Πταισματοδικείο 0) που ήταν το δεύτερο εξάμηνο του 2017 στις 15.800 ώρες (Εφετείο 1500, Εισαγγελία Εφετών 900, Πρωτοδικείο 6700, Εισαγγελία Πρωτοδικών 4.500, Ειρηνοδικείο 1.500, Πταισματοδικείο 700) το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ζητήσαμε να επεκταθεί η απομαγνητοφώνηση στα ποινικά Δικαστήρια   και υπάρχει η υπόσχεση για την εφαρμογή της.

Στηρίξαμε το υπόμνημα που κατατέθηκε από προηγούμενο ΔΣ και ζητήσαμε λύση στο θέμα της επιστροφής των χρημάτων από την εκτέλεση αποφάσεων για τα 176 ευρώ   αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση για την λύση του θέματος που αφορά πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα.

Ασκήσαμε έντονες πιέσεις για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, την βελτιστοποίηση των υπαρχουσών συνθηκών και την επιτάχυνση ολοκλήρωσης των διαγωνισμών προσλήψεων προσωπικού. 

Πιέσαμε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής  Προϊσταμένων Διεύθυνσης και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τους  Προϊστάμενους των Τμημάτων.

Εκπροσωπήσαμε το σύλλογο επάξια στην Επιτροπή του Δικαστικού Μεγάρου με προτάσεις για το νέο κανονισμό, με θέσπιση επισήμου δεκαπεντάλεπτου διαλείμματος, είχαμε λόγο στις εξελίξεις και δεν ακολουθούσαμε απλά αυτές.

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβούλιου της Ευρώπης της Ε.Ε. όπου συζητήσαμε μεταξύ άλλων το σχέδιο στρατηγική για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη για την περίοδο 2019-2023.

Διοργανώσαμε τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με την αιμοδοσία του ΑΧΕΠΑ και βοηθήσαμε όσους είχαν ανάγκη αίματος.

 Σταθήκαμε και ενισχύσαμε ηθικά και οικονομικά όσους συναδέλφους που αντιμετώπισαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και περιήλθαν σε γνώση μας.

Υποστηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο συναδέλφους που αντιμετώπισαν διώξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υποστηρίζοντας τους με νομικούς-συμπαραστάτες..
 

Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη σύγκληση των γενικών συνελεύσεων, προκειμένου οι συνάδελφοι να ενημερώνονται άμεσα για τις εξελίξεις.  

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης με κάλεσμα στα μέλη μας τα οποία και ανταποκρίθηκαν προσφέροντας μεγάλες ποσότητες.
           

Εργαστήκαμε για την ανεύρεση εταιρειών που θα παρέχουν εκπτώσεις στα μέλη μας και ήρθαμε σε συμφωνία με 3 εταιρείες.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων και τη καλυτέρευση του εργασιακού περιβάλλοντος. Διοργανώθηκαν με επιτυχία για πρώτη φορά 2 εκδρομές στο εξωτερικό, έγιναν 2 ετήσιοι χοροί που η διοργάνωση τους είχε σταματήσει για αρκετά χρόνια, οργανώθηκε για πρώτη φορά μια πολύ όμορφη γιορτή για τα παιδιά των συναδέλφων ενώ συνεχίστηκε η διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

        Τριαντάφυλλος Φούντας               Άννα Αρναούτη              

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here