Δημοσίευση επιστολής προς Προέδρους των καταστημάτων για παρουσία επαρκούς αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού της εταιρείας του πρόγραμματος του ΟΣΔΥ ΠΠ

Π Ρ Ο Σ
1) Τoν Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης , κ. Αντώνιο Τσαλαπόρτα, Πρόεδρο Εφετών.
2) Την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Αποστόλου, Εισαγγελέα Εφετών.
3) Την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κ. Ειρήνη Παλιούρα, Πρόεδρο Πρωτοδικών.
4) Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Λάμπρο Τσόγκα, Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
5) Την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, κ. Ευανθία Θεοδωρακοπούλου, Ειρηνοδίκη Α΄.
6) Την Διευθύνουσα το Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης, κ. Φανούλα Μπατσιώτου, Ειρηνοδίκη Α΄.

Μετά την εφαρμογή του πρόγραμματος του ΟΣΔΥ ΠΠ που αφορά τη πολιτική δικονομία, διαπιστώθηκε ότι η ανάγκη για τεχνικό βοηθητικό προσωπικό από εξειδικευμένα άτομα της εταιρίας δεν ήταν επαρκής, καθόσον η παραμονή τους στις δικαστικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ήταν για πολύ μικρό διάστημα περίπου 10 ημερών. Μετά την αναχώρηση τους, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαζόταν ακολουθούσε αλληλογραφία με e- mails για να δοθεί λύση. Με αποτέλεσμα όμως να καθυστερούν λύσεις για επείγοντα ζητήματα και να επιβαρύνονται υπάλληλοι με άσκοπο φόρτο εργασίας. Ενόψει λοιπόν της εφαρμογής του παραπάνω προγράμματος στα ποινικά τμήματα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και λόγω της πολυπλοκότητας των αντικειμένων της ποινικής διαδικασίας, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παρουσία επαρκούς αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού της εταιρείας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και όχι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όπως πληροφορηθήκαμε. Σημειώνουμε ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει στο Εφετείο και στην Εισαγγελία Εφετών στις 9-10-2017.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανεπαρκή εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων που έγινε κυρίως μέσω skype με μεγάλο αριθμό εκπαιδευόμενων ταυτόχρονα που δεν είχαν μπροστά τους υπολογιστή απλά παρακολουθούσαν τον εκπαιδευτή. Επιπλέον η εκπαίδευση έγινε χωρίς τη μετάπτωση των στοιχείων και κυρίως χωρίς σύνδεση μεταξύ των καταστημάτων (Εισαγγελία Πρωτοδικών- Πρωτοδικείο- Εισαγγελία Εφετών -Εφετείο) (Εισαγγελία Πρωτοδικών- Πταισματοδικείο).
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για την παρουσία επαρκούς αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού της εταιρείας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Θεσσαλονίκη 4 Οκτωβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τριαντάφυλλος Φούντας                                                                       Άννα Αρναούτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here