Αναφορά του Βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτριου Κούβελα προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ

Βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης – Νέα Δημοκρατία

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης

           Τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κούβελας, κατέθεσε ως αναφορά το ψήφισμα της Γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το οποίο αιτούνται μία σειρά μέτρων στήριξης του κλάδου τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστικοί υπάλληλοι προσφέρουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, συνεπικουρώντας στην ταχεία και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης. Τα τελευταία χρόνια οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι πολλές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και ως εκ τούτου αποτελούν αδήριτη ανάγκη οι άμεσοι και μαζικοί διορισμοί δικαστικών υπαλλήλων για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Εργάζονται κάτω από δύσκολες και ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα, τόσο η επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών, όσο και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών, που αφορά την μηχανοργάνωση, την ηχογράφηση και την αποηχογράφηση πρακτικών των συνεδριάσεων. Τέλος, λόγω της μεγάλης κινητικότητας πολιτών στα δικαστήρια όλης της χώρας, προτείνεται ως απαραίτητη η τακτική διενέργεια δωρεάν rapid tests για τον covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των δικαστηρίων (υπαλλήλους και δικαστικούς λειτουργούς)

Θέμα: “Μέτρα στήριξης του κλάδου των Δικαστικών Υπαλλήλων”

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτριος Κούβελας

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Δ.Υ.Θ.

Διεκδικούμε:

  1. Άμεσους και μαζικούς διορισμούς Δικαστικών Υπαλλήλων για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
  2. Αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας μας
  3. Οικονομική αναβάθμιση του μισθού μας με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  4. Πληρωμή όλων των υπερωριών και της εργασίας τα Σάββατα, τα απογεύματα και τις αργίες.
  5. Επέκταση και εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών. Μηχανοργάνωση, ηχογράφηση, αποηχογράφηση και άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρίες.
  6. Εργασία με σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς συνθήκες.
  7. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας και δωρεάν τακτικά τεστ για όλους.

Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία στις 23 Νοεμβρίου ώρα 12:00 έως λήξη ωραρίου, ως μία πρώτη μαζική απάντηση στην μη επίλυση των προβλημάτων μας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο στις 12:00.

Θεσσαλονίκη 19 Νοεμβρίου 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here