ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Πριν μερικές μέρες δημοσιεύτηκε ο Ν. 4940/2022, με τον οποίο καθιερώνεται το «σύστημα ανταμοιβής δικαστικών υπαλλήλων» (Άρθρο 26). Ήδη ο Σύλλογός μας, έχοντας τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, από τις 26 Μαΐου είχε πάρει θέση για τον εν λόγω Νόμο βγάζοντας ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε στο site του Συλλόγου μας.

Η δημιουργία του «εργαλείου επιδόσεων των δικαστικών υπαλλήλων» δηλαδή το «τυράκι» για να πιαστούμε όλοι μαζί στη φάκα της εντατικοποίησης και της επίτευξης των έξωθεν υπαγορευμένων κρατικών στόχων με τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα» φέρνει ουσιαστικά ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα προσθέτοντας στο ήδη επιβαρυμένο πλαίσιο εργασίας μας νέο πλαίσιο κανόνων και προϋποθέσεων για την υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών στόχων.

Συγκεκριμένα, η μέτρηση της απόδοσης των δικαστικών υπαλλήλων βασίζεται σε αντικειμενικούς βασικούς δείκτες επιδόσεων (όπως χρόνος για την ολοκλήρωση ενός καθήκοντος, ατομικές επιδόσεις από άποψη χρόνου, επικοινωνία και κίνητρα), αξιολόγηση της ατομικής απόδοσης, κοινωνικότητας και προθυμίας.

Τα όποια χρήματα δοθούν (2023-2025) συνδέονται με την εφαρμογή των προβλέψεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και ο στόχος είναι σαφής:

Να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός αλλά να μας περιπαίζουν με «μπαλώματα»   προωθώντας ταυτόχρονα τη διάσπαση, τον ανταγωνισμό, το «διαίρει και βασίλευε», την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εφαρμοστούν στην εργασία μας η ποσοτικοποίηση και τα επιχειρηματικά κριτήρια, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι εργαζόμαστε σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, εκτός ωραρίου και σε μη εργάσιμες ημέρες, τηρούμε κατά την εκπλήρωση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ανελαστικές προθεσμίες, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Διεκδικούμε τα διαθέσιμα κονδύλια να δοθούν ισότιμα σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», ενώ ταυτόχρονα  δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου μας για αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας.

Συλλογικά, μαχητικά να εμποδίσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, να μην επιτρέψουμε να μπουν οι αποδοχές μας στη μέγγενη της επίτευξης «οροσήμων», χρονομέτρησης, «επιδόσεων», «προθυμίας».

 

 Θεσσαλονίκη 29 Ιουνίου 2022,

Για το Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here